Solceller til

Næringsmarkedet

Optimaliser energikostnadene og styrk din miljøprofil med våre skreddersydde solcelleløsninger for næringsbransjen.

Skreddersydd for norske forhold

Solios er din pålitelige partner når det gjelder solenergi- og lagringsløsninger skreddersydd for norske forhold og dine spesifikke behov som kunde. Vi er stolte av å tilby en helhetlig tjeneste, hvor vi tar hånd om deg og anlegget ditt fra salg til ferdig montert anlegg.

Vårt erfarne team vil veilede deg gjennom hele prosessen og hjelpe deg med å velge den optimale løsningen som passer til ditt tak eller din fasade.

Vi sørger også for at anlegget blir dokumentert i samsvar med gjeldende krav.

Hva koster det?

Det er stor variasjon i prisene for solcellepanel, men for vanlige hustak befinner vi oss oftest i skiktet mellom 40 000 – 250 000 kroner. 

Prisen øker i takt med hvor mange paneler du kjøper; større anlegg, til gårdsbruk, bedrifter eller boligblokker, koster mer, mens mindre anlegg, til for eksempel hytter, vil være billigere.

Prisen for ditt anlegg vil også avhenge av solcelletypen du velger. I Norge velges vanligvis enten solcellepaneler eller solcelletakstein. I Solios har vi solide partnere uansett hvilket valg du lander på.

 

Paneler

Solcellepaneler kan plasseres utenpå eksisterende takstein, men hvis oppussing eller takbytte er nødvendig, bør det gjøres før installasjon av panelene.

Takstein

Ved valg av solcelletakstein kan du kombinere takskift og installasjon av panelene. Dette kan være mer kostnadseffektivt enn å gjøre det som to separate prosjekter.

Hva er fordelene med solceller?

Spar penger

Med riktig anlegg kan du være nærmest selvforsynt med strøm nesten hele året. Ingen nettleie på egenprodusert strøm, og overskuddsstrøm kan selges.

Økt boligverdi

Gled deg til mange år med lavere strømutgifter, som vil frigjøre midler til å betale ned på boliglånet. Dette kan igjen bidra til økt boligverdi.

Grønt energimarked

Norge bidrar til det europeiske energimarkedet, og økende produksjon av fornybar energi reduserer behovet for fossil energi i Europa.

Få støtte

Enova og enkelte kommuner gir støtte til installasjon, med mål om å gi privatpersoner et initiativ til å gjennomføre smarte klimatiltak.

Lang levetid

Solcelleprodusenter tilbyr vanligvis 25 års garanti, men moderne solceller kan vare lenger enn som så – i enkelte tilfeller helt opptil 60 år!

Norske solforhold

Kombinasjonen av mye sol om sommeren og lave temperaturer reduserer energitap og maksimerer utnyttelsen av soltiden.

Ulemper knyttet til solceller

Investeringskostnad

Solceller er en kostbar investering. Heldigvis tilbyr staten støtte. Samtidig samarbeider flere aktører på markedet med banker for å tilby gunstige grønne lån.

Boligens plassering

Solcelleteknologien har forbedret seg, men gode solforhold er fortsatt avgjørende. Holder du til i en undersolt dal, er det kanskje andre miljøtiltak du bør prioritere over solceller.

Estetikk

Moderne solcellepanel blir stadig mer estetiske, og kan legges direkte på taket uten synlige konstruksjoner. Solcelletakstein, som ligner vanlige takstein, er et populært alternativ.

Finansiering

Enova kan bidra til å finansiere solcelleanlegg for bedrifter. Som en del av deres engasjement for å fremme overgangen til ren energi, tilbys ulike støtteordninger og økonomiske insentiver som bedrifter kan dra nytte av. Dette inkluderer tilskudd og lån med gunstige betingelser for investering i solcelleteknologi.

Dette gjør det lettere for bedrifter å realisere sine solenergiprosjekter, redusere investeringskostnadene og øke avkastningen på investeringen. Ta kontakt med Solios i dag for å utforske mulighetene for å få støtte til å finansiere ditt solcelleanlegg gjennom Enova og andre relevante programmer.

Kontakt oss for tilbud

Vi ser frem til å hjelpe deg med å utnytte solenergiens potensial og ta et stort skritt mot en mer bærekraftig fremtid.