Solceller til

Næringsmarkedet

Optimaliser energikostnadene og styrk din miljøprofil med våre skreddersydde solcelleløsninger for næringsbransjen.

Skreddersydd for norske forhold

Solios er din pålitelige partner når det gjelder solenergi- og lagringsløsninger skreddersydd for norske forhold og dine spesifikke behov som kunde. Vi er stolte av å tilby en helhetlig tjeneste, hvor vi tar hånd om deg og anlegget ditt fra salg til ferdig montert anlegg.

Vårt erfarne team vil veilede deg gjennom hele prosessen og hjelpe deg med å velge den optimale løsningen som passer til ditt tak eller din fasade.

Vi sørger også for at anlegget blir dokumentert i samsvar med gjeldende krav.

Hva koster det?

Prisene for solcellepaneler til næringsbygg varierer betydelig, oftest beveger vi oss i skiktet mellom 100 000 – flere million kroner, avhengig av størrelsen på anlegget. Jo flere paneler som installeres, desto høyere blir prisen. 

Større installasjoner, som for landbruksbedrifter, kommersielle virksomheter og fleretasjes næringsbygg, vil ha høyere kostnader. Mindre anlegg, som for mindre kontorer eller butikker, kan være rimeligere.

Paneler

Solcellepaneler kan plasseres utenpå eksisterende takstein, men hvis oppussing eller takbytte er nødvendig, bør det gjøres før installasjon av panelene.

Lagring av strøm

En viktig del av å utnytte solenergi til det fulle er lagring av strømmen man produserer gjennom anlegget. Solios forstår betydningen av å maksimere utnyttelsen av den genererte solenergien og tilbyr derfor også lagringsløsninger som kan sikre at overskuddsstrømmen blir lagret og brukt når det er behov for det.

Med batterilagringssystemer kan du lagre den overskytende strømmen i solrike perioder og bruke den når solen ikke er tilgjengelig, for eksempel om natten eller på overskyede dager. Dette gir deg en uavhengighet fra nettstrøm og gir større fleksibilitet og kontroll over din egen energiforsyning.

Hva er fordelene med solceller?

Spar penger

Med riktig anlegg kan du være nærmest selvforsynt med strøm nesten hele året. Ingen nettleie på egenprodusert strøm, og overskuddsstrøm kan selges.

Økt verdi

Gled deg til mange år med lavere strømutgifter, som vil frigjøre midler til å betale ned på lånet. Dette kan igjen bidra til økt boligverdi.

Grønt energimarked

Norge bidrar til det europeiske energimarkedet, og økende produksjon av fornybar energi reduserer behovet for fossil energi i Europa.

Få støtte

Enova og enkelte kommuner gir ofte støtte til prosjektering, med mål om å motivere til smarte klimatiltak.

Lang levetid

Solcelleprodusenter tilbyr vanligvis 25 års garanti, men moderne solceller kan vare lenger enn som så.

Norske solforhold

Kombinasjonen av mye sol om sommeren og lave temperaturer reduserer energitap og maksimerer utnyttelsen av soltiden.

Ulemper knyttet til solceller

Investeringskostnad

Solceller er en kostbar investering. Heldigvis tilbyr staten støtte. Samtidig samarbeider flere aktører på markedet med banker for å tilby gunstige grønne lån.

Byggets plassering

Solcelleteknologien har forbedret seg, men gode solforhold er fortsatt avgjørende. Ligger bygget i en undersolt dal, er det kanskje andre miljøtiltak som bør prioriteres.

Estetikk

Moderne solcellepanel blir stadig mer estetiske, og kan legges direkte på taket uten synlige konstruksjoner. Solcelletakstein, som ligner vanlige takstein, er et populært alternativ.

Finansiering

Enova kan bidra til å finansiere solcelleanlegg for bedrifter. Som en del av deres engasjement for å fremme overgangen til ren energi, tilbys ulike støtteordninger og økonomiske insentiver som bedrifter kan dra nytte av. Dette inkluderer tilskudd og lån med gunstige betingelser for investering i solcelleteknologi.

Dette gjør det lettere for bedrifter å realisere sine solenergiprosjekter, redusere investeringskostnadene og øke avkastningen på investeringen. Ta kontakt med Solios i dag for å utforske mulighetene for å få støtte til å finansiere ditt solcelleanlegg gjennom Enova og andre relevante programmer.

Kontakt oss for tilbud

Vi ser frem til å hjelpe deg med å utnytte solenergiens potensial og ta et stort skritt mot en mer bærekraftig fremtid.